zaterdag 15 februari 2014

Warmachine Hordes Slow Grow League

Begin deze maand is onze eerste Warmachine/Hordes campaign met een grote stoomturbine in gang geschoten. Het gaat om een slow-grow league, waarbij spelers klein beginnen en groot (nuja...) eindigen. De formule heeft z'n effect niet gemist. Een paar weken na de oproep stond de teller al op meer dan tien spelers, waarvan het merendeel groentjes die hun eerste modellen nog moesten aankopen.

De campaign winnen zal niet eenvoudig zijn, maar de manier waarop gescoord wordt is dat wel.


Elke maand krijg je een nieuwe tegenstander geloot. Win je tegen die persoon, dan krijg je 3 punten. De verliezer krijgt nog een puntje voor de moeite. Daarnaast krijg je tot maximum drie punten voor extra battles die je speelt tijdens die maand tegen andere spelers.

Punten sprokkel je ook voor geschilderde modellen, die worden toegekend volgens het type model. Een 'jack op een medium base is twee punten, een infanterist of solo-model maar één.
Als er punten in het spel zijn, gaan Stormcrows niet over één nachtje ijs. Hun drang tot scoren heeft in de eerste maand van de campaign al geleid tot drie (haast volledig) geschilderde battlegroups.

Jerre en Ureel besloten om het standaardschema overboord te smijten voor hun Convergence of Cyriss en Cryx battlegroup. Die laatste zitten in een strak blauw pakje, wat eerder ongebruikelijk is voor drakenliefhebbende necromancers. De Convergence of Cyriss lijkt net vanonder een oliedouche te komen en draagt zowaar een geel kleedje in plaats van hun gebruikelijke metalen omhulsel.





De Legion of Everblight zal de campaign ook aanvangen in oorlogskleuren. Het bruine schema staat de beesten als gegoten en is volgens Korre zeer efficiënt aan te brengen.



Als we op dit elan doorgaan, zal de campaign alvast niet uitgevochten worden met grijze plastiek warjacks en glimmend metalen warbeasts.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten